Skriv ut
Dela

Vinnarna av kvalitetsutmärkelsen

Måndagen den 8 januari delades utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2017 ut på Foresta.

Av de 120 nomineringar som kommit in från kollegor och vårdnadshavare under hösten hade tre pedagoger och tre arbetsgrupper valts ut till finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag.

Till Årets pedagog utsågs Barbro Wanhainen, lärare i Högsätra skola och till Årets arbetslag utsågs Förskolan Äpplet. Vinnarna fick ta emot en check på 15 000 kronor per kategori, blommor och diplom. Dessutom fick Michael Lidman, resurspedagog på Ledviks resursenhet ta emot LKF:s hederspris.

Stort grattis till vinnarna och till övriga nominerade som var Mickael Engdahl, Källängens skola, Yvonne Nordström, Bodals skola. UF-lärarna, Hersby gymnasium och Fritidsklubben, Rudboda skola.


Vinnare i kategorin Årets pedagog
Barbro Wanhainen, lärare Högsätra skola

Motivering
En tydlig förankring i modern skolforskning och ett förhållningssätt baserat på
relationer och bemötande kännetecknar en excellent pedagog. Varierade arbetssätt med individualisering och elevmedverkan, som tillsammans med tydlighet kring mål och syfte, gör att elever trivs, utvecklas och känner lust att lära.

 

Vinnare i kategorin Årets arbetslag - Montessoriförskolan Äpplet

Motivering
Genom ett gott samarbete och en tydlig koppling till forskning och utveckling skapas de bästa förutsättningar för barn att utvecklas. Med förankring i styrdokumenten och systematisk reflektion kring effekter skapas en högklassig verksamhet med influenser från väldens alla hörn.

 

LKF:s Hederspris tilldelades Michael Lidman, resurspedagog Ledviks resursenhet

Motivering
Med en outsinlig drivkraft för att stötta de elever som utmanar vuxenvärlden mest skapas livsviktiga relationer som bärs med hela livet. Genom ett förhållningssätt och ett bemötande som imponerar målas bilder upp av elevernas styrkor vilket det fortsatta arbetet kan bygga vidare på. LKF:s hederspristagare personifierar en viktig vuxen i många utsatta elevers liv!

Till toppen av sidan