Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tävla i Raoul Wallenbergs anda

Lidingö stad uppmärksammar och belönar varje år goda gärningar och insatser i Raoul Wallenbergs anda. Du som är 10 år och äldre och ännu inte gått ut gymnasiet har chans att vinna prispengar för visat mod, ansvarstagande och civilkurage genom att delta i stadens tävling som pågår till och med den 11 januari 2021

Skolan har ett uppdrag att förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och våra grundläggande demokratiska värderingar. Varje elev ska få med sig en förståelse för andra människors livsvillkor och handla utifrån generositet, ansvarstagande och tolerans. Ett liknande uppdrag har även stadens kultur- och fritidsverksamheter och de föreningar som staden stödjer.

Tävlingen vänder sig till alla unga Lidingöbor oavsett vilken skola på eller utanför Lidingö man går på.

Genom öppenhet, kunskap och aktiva insatser kan alla bidra i Raoul Wallenbergs anda. Det här vill Lidingö stad lyfta fram genom att varje år arrangera en tävling. Här belönar vi ungdomar som engagerar sig på olika sätt för att motverka intolerans.

Anmälan till tävlingen görs via stadens webbformulär.

Tävla enskilt eller i grupp

Tävlingsbidraget kan utformas tillsammans med andra, till exempel din klass, hela skolan eller någon annan grupp. Du kan också delta på egen hand. Du eller ni kan arbeta med bidraget under skoltid eller fritid.

Om tävlingsbidraget

Utgångspunkten i ditt bidrag ska vara mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar. Bidraget kan handla om:

  • Förebyggande arbete mot diskriminering och kränkande behandling
  • Arbete med demokrati, inflytande, ansvarstagande och kritiskt tänkande
  • Arbete med internationell förståelse och kulturell mångfald
  • Personliga etiska ställningstaganden eller visat civilkurage
  • Nytänkande, mod och handlingskraft.
  • Presentation av bidraget

Du presenterar bidraget på det sätt som passar dig bäst. Det kan till exempel vara en bildpresentation, uppsats, projekt, PP-presentation, blogg, film, utställning eller ett gymnasiearbete.

Prisutdelning

En prissumma på upp till 30 000 kronor delas ut till vinnande bidrag. Priset delas ut varje år på Lidingös Raoul Wallenbergdag, den 27 januari. Hur prisutdelningen ska gå till får vi återkomma till när det närma sig.


Till toppen av sidan