Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lugn skoldag på Torsviks skola

Efter gårdagens händelse på Torsviks skola, då en lågstadieelev uppträdde hotfullt på skolgården, har skoldagen idag varit lugn och följt de normala rutinerna. De elever som behövt extra stöd har fått möjlighet till det och skolan har ökat vuxennärvaron.

Bild över Torsvik skolas skolgård.

Det var vid 11.30-tiden på onsdagsförmiddagen som en 8-årig elev med kniv uppträdde hotfullt mot elever och personal på skolan. Polis tillkallades och var snabbt på plats. Kort därefter hämtades eleven av sin vårdnadshavare. Ingen blev fysiskt skadad. Händelsen hanterades enligt skolans rutiner, alla elever gick snabbt in från skolgården och det fanns många trygga vuxna runt barnen.

Den närmaste tiden kommer det att vara fler vuxna i verksamheten. I första hand finns skolans ordinarie personal som stöd för barnen men även extra kuratorer från centrala elevhälsan finns på plats för de barn som behöver prata om händelsen.

Enligt skolpsykologen är det viktigt att barnens rutiner snabbt återgår till det normala efter en sådan här händelse, därför fortsätter skoldagarna som vanligt.

Till toppen av sidan