Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Lidingös ungdomar ställer upp för krigets offer

Ungdomsgårdarna på Lidingö har en lång tradition av att samla in pengar till Musikhjälpen. Årets tema är Sex är inte ett vapen och de insamlade pengarna går bland annat till fysisk och psykisk vård för överlevare av sexuellt våld i krig.

Musikhjälpens logga

Den 7 december går startskottet för Musikhjälpen på Lidingö. I samband med Julen i centrum kommer Lidingös ungdomar att ha försäljning av bland annat sockervadd, julgodis och lotter. De bjuder också på gratis filmvisning i Stadshuset. Det blir film för barn på morgonen, ungdomsfilm mitt på dagen och barnvagnsbio med barnpassning på eftermiddagen. Och naturligtvis finns en kiosk som säljer godsaker till förmån för Musikhjälpen.

Göra världen bättre

- Vi uppmanar alla invånare på Lidingö att komma till centrum den 7 december och bidra till att göra världen lite bättre. Och kan man inte komma till centrum, går det bra att Swisha ett bidrag till Musikshjälpen-bössan som heter Lidingös ungdomar, säger två av ungdomarna som engagerat sig i projektet.

På Musikhjälpens webbplats hittar du Lidingös bössa.länk till annan webbplats

Gratis film

Utöver olika aktiviteter på fritidsgårdarna och försäljning och gratis filmvisning i centrum, kommer ungdomarna att träffas på gårdarna för att analysera maktstrukturer och diskutera hur de kan förändra de normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.

Lämnar över öns bidrag

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som arrangeras årligen av P3, SVT och Radiohjälpen. I år är Västerås värdstad för evenemanget och de ungdomar på Lidingö som ingått i projektet kommer att åka dit den 13–14 december för att lämna över öns insamlade bidrag. Förutom bidrag till fysisk och psykisk vård för överlevare av sexuellt våld i krig, går de insamlade pengarna också till utbildning och hjälp med att driva rättsprocesser.

Till toppen av sidan