Skriv ut
Dela

Lidingös lärare delar med varandra

För andra året i rad arrangerades ”Lidingö delar” på Hersby gymnasium - en möjlighet för Lidingös lärare att träffas, inspireras och utbyta erfarenheter med varandra. Dagen var fylld av workshops och inspirerande föreläsningar.

Drygt 500 lärare samlades på Hersby gymnasium den 29 oktober för att dela erfarenheter med varandra, medverka i workshops och lyssna på föredrag. Dela-dagen infördes förra året för att stärka samarbetet mellan lärare på Lidingö och visa upp olika arbetsmetoder som används på öns kommunala skolor.

– Varje lärare besitter så mycket kunskap som inte alltid kommer ut, men tack vare den här dagen får vi lärare chansen att dela med oss av bra lektioner, erfarenheter och passande digitala verktyg, säger Carita Thorén, lärare vid Sticklinge skola.

Totalt kunde lärarna välja mellan ett 80-tal workshops på teman som hälsa, tillgänglighet, digitalisering och ledarskap för lärande.

– Jag gick workshops som handlade om svenska och programmering och tar med mig färdiga lektionstips som jag kommer använda i min undervisning. Den här dagen ger mängder av tips, idéer och inspiration vilket är helt underbart. Dessutom fick jag massor med ny energi, fortsätter Carita Thorén.

Utöver alla workshops var kriminologen och författaren Maria Dufva inbjuden att tala om barns och ungdomars säkerhet på nätet och Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på Research Institutes of Sweden (RISE) och Anders Thoresson, föreläsare, frilansjournalist och författare bjöd på en föreläsning om digitaliseringens framtida möjligheter och utmaningar för skolan och samhället.

– Dagen är viktig för att den skapar en vi-känsla och ger oss möjligheten att dela med oss av alla bra arbetssätt som finns på våra skolor. Samtliga skolor på ön har varit med i arbetet kring dela-dagen och vi är väldigt nöjda och stolta över uppslutningen och spridningen av de goda exemplen, säger Stefan Anderman, rektor vid Sticklinge skola.

Till toppen av sidan