Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hersbys studenter springer ut klassvis

Att anordna en fin och värdig studentavslutning är en stor utmaning i dessa tider, särskilt som förutsättningarna har ändrats flera gånger under våren. Planen just nu är att utspringet kommer genomföras klassvis under två dagar i juni.

Ballonger och svensk flagga.

Hersby gymnasium vill att deras studenter ska få en fin skolavslutning och skolan gör sitt bästa för att åstadkomma det för sina studenter även i år. Samtidigt måste skolan förhålla sig till de begränsningar som Folkhälsomyndigheten har satt upp och allas vårt personliga ansvar för att begränsa smittspridningen

- Vi är måna om att våra studenter ska få en fin och värdig avslutning på sin skoltid under de förutsättningar som finns, säger Patrik Nimmerstam rektor på Hersby gymnasium.

Utspring två dagar

I år kommer avslutningen genomföras klassvis den 11 och 12 juni. Den inleds med ett kortare program i aulan för varje klass och avslutas med att studenterna springer ut med sina klasskamrater. Vid utspringet kommer en mindre publik tillåtas bestående av den närmaste familjen.

- Med närmaste familj menas de personer studenten bor tillsammans med. Någon annan publik tillåts inte enligt gällande bestämmelser och vi ber verkligen alla att respektera detta så att vi kan skapa en efter förutsättningarna trivsam och fin ceremoni, säger Patrik rektor på Hersby gymnasium.

Tider i Vklass

Förutsättningarna för studentavslutningar har ändrats flera gånger under våren och det går inte att med säkerhet säga att de inte kommer att ändras igen.
Tiderna för respektive klass utspring den 11 och 12 juni finns i Vklass och varje familj kommer att få en anvisad plats på skolgården.

Studentflak

Transportstyrelsen har beslutat att det från och med den 15 maj inte är tillåtet att åka på studentflak, eller färdas på lastbilsflak eller släpvagn som dras av lastbil, traktor eller motorredskap i samband med skolavslutning, karnevalståg eller motsvarande.

När det gäller frågor kring avbokning av studentflak ska man vända sig till konsumentverket.

Förbudet gäller till och med den 31december 2020.

Konsumentverkets webbplatslänk till annan webbplats

Till toppen av sidan