Första pris till Skärsätra skola

Den 17 maj deltog klass 4d i Skärsätra skola i en entreprenörsmässa inom ramen för Ung företagssamhet. För gruppen EENT gick det utmärkt – med produkten Stängbar läskburk vann de första pris för både bästa idé och bästa presentation och förärades med ett besök för hela klassen till Nobelmuséet.

Under våren har klass 4d i Skärsätra skola jobbat i olika grupper för att med kreativitet, problemlösning, samarbete och kommunikation närma sig ämnet entreprenörskap och ta fram produktidéer att ta med till Stockholmsmässan. I en egen monter fick eleverna nu visa upp och beskriva sina produkter för besökare och en jury.

– Vår idé började med att vi alla var överens om ett problem i världen som har med läskburkar att göra – nämligen att de inte går att stänga. Vi diskuterade fram och tillbaka och kom fram till att ett lock som man kan skjuta fram och tillbaka skulle vara en bra idé att ha på läskburkar. Locken skulle vara i samma material som burken och så skulle vi sen sälja locken till exempelvis Coca-Cola, säger Emil, Emelie, Nicholas och Tyra som bildat laget EENT.

Spännande förstapris

Efter att juryn, bestående av lärarstudenter och personer från näringslivet, gått igenom de olika bidragen stod det klart att gruppen EENT:s produkt imponerat mest på juryn och de fyra eleverna stod som segrare i kategorierna bästa idé och bästa presentation. Priset var ett besök på Nobelmuséet som EENT får dela med sina klasskamrater.

 

Till toppen av sidan