Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Elever fick motta pris i Stadshuset

Lidingö stads pris för miljösmarta innovationer delades ut i Stadshuset under tisdagen. Elever från de tre vinnande skolorna, Torsviks skola, Högsätra skola och Skärsätra skola fick, under festliga former, motta pris från utbildningsnämndens ordförande Hans Barje och presentera sina bidrag, som skapats under Innovationsveckan tidigare i höstas.

Tre skolklasser fick i dag ta emot Lidingö stads pris för miljösmarta innovationer som delades ut i Stadshuset av utbildningsnämndens ordförande Hans Barje. De tre vinnande bidragen kommer från Torsviks skola, Skärsätra skola och Högsätra skola.

I Stadshuset fick eleverna först ett föredrag av Lidingö stads plan- och exploateringschef Per Wilhelmsson, som berättade om hur planeringen av en stad går till och hur man tänker när den byggs upp och utvecklas. Efter det fick eleverna presentera sina innovationer för stadens politiker och tjänstemän och samtala kring hur de tänkt med sina idéer.

Barn och elever i de kommunala verksamheterna på Lidingö deltog tidigare under hösten i Innovationsveckan och ställde ut sina innovationer på Innovationsmässan där juryn valde ut de vinnande bidragen. Årets tema var hållbar stadsutveckling med inriktning på mötesplatser och syftet har varit att eleverna ska inspireras att, med hjälp av digital teknik, skapa och förändra sin omgivning med en hållbar och miljösmart framtid i fokus.

De vinnande bidragen är:

Klass 7a i Torsviks skola med bidraget ”Lidingö skjuts” som är en app för samåkning. Vill du transportera dig på ett miljövänligt, billigt och enkelt sätt ska du använda appen ”Lidingö skjuts”.

Klass 6 i Skärsätra skola med bidraget ”Kottlasjön” där de förnyar området runt Kottlasjön och skapar en mötesplats som är anpassad för alla - med digitala spel, utegym, gungor för olika åldrar och funktionsvariationer, mm.

Klass 8 i Högsätra skola med sitt bidrag ”Hantverkscafé” där du kan beställa fika och material till ett hantverk. Till hantverksmaterialet medföljer en QR-kod med en instruktionsfilm så att du lätt ska kunna sticka/virka.

Till toppen av sidan