Skriv ut
Dela

Årets pedagog och årets arbetslag utsedda

Tisdagen den 8 januari delades utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2018 ut på Foresta. En lärare och ett ämneslag fick dela på prissumman på 30 000 kronor.

Av de 72 nomineringar som kommit in från kollegor och vårdnadshavare under hösten, valdes tre pedagoger och tre arbetsgrupper ut som finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag. Den 8 januari presenterades vinnarna vid en tillställning på Foresta.

Till Årets pedagog utsågs Johanna Björn, hem-och konsumentkunskapslärare i Käppala skola och till Årets arbetslag utsågs Ämneslag svenska åk 7–9 i Högsätra skola. Vinnarna fick ta emot blommor, diplom och en check på 15 000 kronor per kategori.

Stort grattis till vinnarna och till de övriga finalister som var Amani Messa, pedagog i förskoleklass, Sticklinge skola, Karin Wigert, MaNO-lärare högstadiet, Källängens skola, Fältstudiegruppen till Aten, Hersby gymnasium och Vänskapsgruppen, Klockargårdens skola

Vinnare i kategorin Årets pedagog:

Johanna Björn, hem- och konsumentkunskapslärare Käppala skola :

Motivering:

Hon är pedagogen som skapar uppgifter utan begränsningar vilket i sin tur skapar nyfikenhet och lust att lära hos eleverna. Hennes omtanke om alla elever och tro på deras förmåga att lyckas, bygger trygghet och ger glädje. Med ett otroligt inspirerande elevfokus säkerställer hon att alla elever blir bemötta och utmanade där de befinner sig.

Vinnare i kategorin Årets arbetslag:

Ämneslag svenska åk 7–9, Högsätra skola.

Motivering:

Det här är laget före jaget. De skapar områden och uppgifter som lyfter alla elever till oanade höjder. Med en grund i gruppens trygghet utmanas eleverna att bryta ny mark och göra sådant som de tidigare inte gett sken av att klara av. Arbetslaget synliggör elevernas utveckling både för dem själva men också för omvärlden. Eleverna får uppgifter som de har glädje av på riktigt, det blir viktigt på riktigt för eleverna. Det ultimata lärandet!

Till toppen av sidan