Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Årets pedagog och Årets arbetslag utsedda

Onsdag den 8 januari delades utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse 2019 ut i Stadshusets entréhall. En lärare och ett ämneslag fick dela på prissumman på 30 000 kronor.

Under hösten har det varit möjligt att nominera pedagoger och arbetsgrupper till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse. Av de nomineringar som kom in från kollegor och vårdnadshavare, valdes tre pedagoger och tre arbetsgrupper ut som finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag. Den 8 januari presenterades vinnarna vid en tillställning i Stadshusets entréhall.

Till Årets pedagog utsågs Louise Morten, förskollärare Hersby förskola och Årets arbetslag blev fritidshemmet i Bo skola. Vinnarna fick ta emot blommor, diplom och en check på 15 000 kronor per kategori.

Stort grattis till vinnarna och till de övriga finalister som var Joakim Hagström, lärare Skärsätra skola, Anna Carlén, lärare Sticklinge skola, personalen på Blåkulla förskola och Ljungbackens skolas lärarlag.

I år delades även Juryns särskilda pris ut till lärarna Anna Carlén, Ann-Sofie Lönnqvist och Ann-Marie Anderman som under tre år bidragit till att snart 100 pedagoger fått möjlighet till att få syn på sin egen progression och lärande genom STL (Skriva sig till lärande).

Motiveringar

Vinnare i kategorin Årets pedagog:

Louise Morten, förskollärare Hersby förskola

Motivering: Louise är pedagogen som genom sitt enastående engagemang för sin profession skapar lärsituationer utöver det vanliga. Louise visar på stor skicklighet att kunna möta såväl förskolebarnet som kollegor så att ett lärande uppstår. Med ett nyfiket, kunskapstörstande förhållningssätt för sitt uppdrag är Louise en förebild för det livslånga lärandet.

Vinnare i kategorin Årets arbetslag:

Fritidshemmet i Bo skola

Motivering: Med trygghet och nyfikenhet i fokus skapar detta arbetslag en verksamhet som imponerar och inspirerar. Med sina olika kompetenser och intressen har laget genom samsyn och tydliga mål skapat kvalitet och innehåll som gagnar såväl elevernas lärande som mående. Undervisningen på fritidshemmet utgår från att eleverna ska få möjlighet att pröva och utveckla idéer, lösa problem och omsätta idéer i handling. Fritidshemmet på Bo skola bubblar av stolthet över sin verksamhet och visar på såväl engagemang, professionalitet och initiativrikedom.

Juryns särskilda pris:

Anna Carlén, Ann-Sofie Lönnqvist och Ann-Marie Anderman

Motivering: Juryn vill detta år särskilt uppmärksamma och tacka för det enastående arbete som denna grupp pedagoger utför. Med ett ständigt fokus på att utveckla sitt uppdrag, sig själva och andra, så att våra elever möter ett lärande som ger ännu bättre effekter. Att leda andra pedagoger i deras utvecklingsresa kan vara en utmaning och det krävs ett ledarskap som är tydligt men också utmanar, bekräftar och inspirerar. Anna Carlén, Ann-Sofie Lönnqvist och Ann-Marie Anderman har under tre år bidragit till att snart 100 pedagoger fått möjlighet till att få syn på sin egen progression och lärande. Med tydlig struktur, engagemang, professionalitet kan Lidingö stad erbjuda kompetensutveckling, i form av STL, som andra kommuner bara kan drömma om.


Till toppen av sidan