Support Vklass - förskola

Vklass är de kommunala förskolornas plattform för kommunikation.

Support

För hjälp med de olika funktionerna i Vklass finns flera resurser för dig som vårdnadshavare.

Inloggning - Vklass på webben

Du som vårdnadshavare loggar in via Skolwebben med Mobilt BankID eller annan e-legitimation.
OBS! Du kan inte logga in med användarnamn/lösenord på webben.

Det går tyvärr inte att logga in i Vklass via webbläsaren Internet Explorer. Vi rekommenderar PC-användare att använda t.ex. Google Chrome eller Microsoft Edge istället.

Om du har problem att logga in:

• töm din webbläsares cache eller pröva med en annan webbläsare
  • om du har möjlighet: pröva med en annan dator/surfplatta

Om du har fortsatt problem med inloggningen på webben gör du en felanmälan.

Inloggning - Vklass app

I appen kan du logga in med Mobilt BankID eller med användarnamn och lösenord.

Mobilt BankID
Välj "Logga in med SSO". I nästa steg väljer du "Lidingö stad" och "Lidingö e-login för vårdnadshavare".

Användarnamn och lösenord
Om du är helt ny användare eller glömt lösenordet går du till https://www.vklass.se/ForgotPassword.aspxlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följer instruktionerna.

Du väljer om inloggningsuppgifterna skall skickas per mejl eller som sms utefter de kontaktuppgifter du har registrerat i Vklass.

Det utskickade lösenordet måste verifieras på webben innan det fungerar. Det ser ut så här:

Hämta nytt lösenord för Vklass

Du kan ändra både användarnamn och lösenord i appen via "Inställningar" (uppe i högra hörnet).

Problem med Vklass app

Om du har problem med Vklass app, pröva nedanstående åtgärder i turordning innan du felanmäler via formuläret nedan:

1. Kolla alltid att du har den nyaste versionen av appen.

2. Stäng av mobilen helt och starta den igen.

3. iPhone: Avinstallera appen. Stäng av mobilen helt och starta den igen. Installera appen på nytt.
Android: Gå in på Inställningar, Appar, Vklass, Rensa data/cache. Om inte det fungerar, ta bort appen och installera den igen.

Har du fortfarande problem, gör en felanmälan nedan.

Om Vklass visar felaktiga uppgifter

Om Vklass visar felaktiga eller ofullständiga uppgifter om dig eller ditt barn eller om det är något annat fel, ber vi dig beskriva felet i formuläret nedan och skicka in det till oss.

F. Felet gäller: * (obligatorisk)