Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tack alla sommarjobbare för era insatser

Att ordna sommarjobb under en pandemi har varit en utmaning, men trots det sommarjobbade i år 65 Lidingöungdomar inom stadens olika verksamheter.

─ Erfarenheterna från både ungdomarna och arbetsplatserna var mycket positiva. Det känns extra bra med tanke på utmaningen med att få fram sommarjobb där vi kunde erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter, en bra introduktion och samtidigt förhålla oss till de restriktioner som pandemin innebär, säger Mehdi Daemi, arbetskoordinator och ansvarig för sommarjobben i Lidingö stad.

Varierande typer av jobb

Sommarjobben bestod av allt från park- och naturskötsel till hjälp inom daglig verksamhet och genomförande av olika aktiviteter på öns fritidsgårdar. Jobben var fördelade på 2-veckorsperioder.

— Det känns bra att vi lyckades få ihop ett så pass många arbetstillfällen trots att pandemin tvingat till nedstängningar. Det är angeläget att kunna ge unga människor meningsfull sysselsättning under sommarmånaderna. Vår ambition är att fortsätta erbjuda sommarjobb och utveckla det samarbete vi inledde med näringslivet förra året, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Så får du sommarjobb

I filmen berättar Mehdi Daemi om hur staden arbetar med sommarjobb, ungdomscoach Pepe Herrera om vilka arbetsuppgifter man kan få jobba med och Meron Asmelash om hur det var att sommarjobba. Meron delar också med sig av sina tips till andra som planerar att söka jobb inför nästa sommar.

Till toppen av sidan