Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Sommarjobbet i staden blev Ludvigs första

103 ungdomar sommarjobbade i år inom Lidingö stads olika verksamheter. Ludvig Eberhard är en av dem.

Ludvig Eberhard sommarjobbare

Staden kunde i år erbjuda 88 ungdomar sommarjobb inom kontor, kundservice, vaktmästeri, lokalvård, park, frilufts-, gatu- och fastighetsdrift samt fritidsverksamhet. Med stöd från Region Stockholm och bidrag från Kulturrådet erbjöd staden dessutom 15 ungdomar kultursommarjobb inom dans, film, teater och musik.

Vård- och omsorgsboendet Siggebogården var en av verksamheterna inom staden som tog emot sommarjobbare. Det var här som 16-årige Ludvig Eberhard jobbade under två veckor i augusti.

– Det här var mitt första sommarjobb. Jag trivdes bra både med personalen och de som bor på Siggebogården, säger Ludvig.

Aktiviteter på boendet

Tillsammans med aktivitetsteamet genomförde han olika aktiviteter för de som bor på Siggebogården. Trädgårdsarbete på gården, bakning, promenader, sittgymnastik, boule och bingo för att nämna några exempel.

Siggebo runt där Ludvig assisterade och delade ut blåbärssoppa till deltagarna.

Siggebo runt där Ludvig assisterade och delade ut blåbärssoppa till deltagarna.


– Jag har fått göra allt möjligt och det har varit lärorikt, säger Ludvig.

Vädret påverkade ibland utomhusaktiviteterna men då gällde det att snabbt ställa om till inomhusaktiviteter. En del aktiviteter gick även att genomföra inomhus som exempelvis att spela boule.

Rekommendera andra

Ludvig gillade att sommarjobba och kan rekommendera andra att också söka sommarjobb inom staden nästa år.

– Det var kul att få vara med äldre personer och de har alltid så mycket intressant att berätta, säger Ludvig.

– Det är värdefullt att yngre och äldre personer får möjlighet att mötas och berika varandra. Ludvig var väldigt uppskattad och har gjort en fantastisk arbetsinsats, säger Maria Sierra Prada, aktivitetsansvarig på Siggebogården.

Nu väntar gymnasiestudier för Ludvig. Detta redan den här veckan. Vi tackar Ludvig för hans fina arbetsinsats. Tack även till alla sommarjobbare inom våra andra verksamheter.

Till toppen av sidan