Skriv ut
Dela

Käppala: Inget avvikande i analyserna

Nu har miljö-och stadsbyggnadskontoret fått analyssvar på de prover som togs på chokladpuddingen man misstänkte ha samband med sjukdomssymptomen som uppvisades i Käppala skola den 14 februari. Man har inte hittat några avvikelser som kan ha orsakat symptomen.

Artikeln uppdaterad 2 april 11.40

Provsvaren visar att det inte finns några matförgiftningsbakterier i chokladpuddingen. Prover på kranvattnet och luftprover från bildsalen, där chokladpuddingen serverades, har inte heller visat några avvikelser.

Staden har även låtit Livsmedelverket utreda om det fanns några skadliga kemiska ämnen i chokladpuddingen men man har inte kunnat påvisa något. Polisen har inväntat miljö-och stadsbyggnadskontorets provsvar och besked om hur förundersökningen nu kommer att utvecklas väntas inom kort.

Fortfarande är det alltså oklart vad som orsakade sjukdomsfallen hos eleverna den 14 februari, men ingen person är misstänkt för brott.

Det var sju elever och en vuxen som på alla hjärtans dag fick sjukdomssymptom i skolan och fördes till sjukhus för observation. Räddningstjänst och polis tillkallades, och skolan utrymdes för att säkerställa att inget i skolans lokaler orsakat symptomen. Samtliga omhändertagna kunde senare under dagen lämna sjukhuset.

Vi informerar och uppdaterar löpande på lidingo.se när någon ny information finns tillgänglig.

Till toppen av sidan