Skriv ut
Dela

Käppala: Livsmedelsproverna ej färdiganalyserade

Resultaten av livsmedelsproverna som togs i samband med händelsen i Käppala skola den 14 februari är ännu inte klara. Staden inväntar provsvaren och polisens utredning och kommer att publicera ny information så snart den finns tillgänglig.

Artikeln uppdaterad 20 feb 15.25

 

Resultaten av de livsmedelsprover som togs vid Käppala skola den 15 februari är ännu inte klara. Prover man måste odla fram tar den tid de tar och går inte att påskynda. Provsvar väntas inom ungefär en vecka.

Det var sju elever och en vuxen som den 14 februari fick sjukdomssymptom i skolan och fördes till sjukhus för observation. Räddningstjänst och polis tillkallades, och skolan utrymdes för att säkerställa att inget i skolans lokaler orsakat symptomen. Samtliga omhändertagna kunde senare lämna sjukhuset.

Fortfarande är orsaken till sjukdomssymptomen oklar. Skolans kök sanerades under helgen och på måndagen serverade matleverantören Sodexo maten som vanligt i Käppala skola. Maten tillagades dock i Högsätra skolas kök eftersom leveranserna ställdes om till det köket då man inte visste hur utvecklingen på Käppala skulle bli. Från och med tisdagen den 19 februari tillagas maten återigen i skolans kök.

Staden förstår oron som kan väckas när något sådant här händer. Vid den här typen av händelser pågår ett intensivt arbete från stadens sida för att klargöra exakt vad som hänt och där vi inväntar instruktioner från polisen och räddningstjänsten över vad som kan kommuniceras. Staden måste invänta bekräftad information som, så snart den är tillgänglig, publiceras på Lidingö stads webbplats och i våra andra kanaler.

Till toppen av sidan