Stadsbiblioteket

Upptäck mer

Här samlar vi olika digitala resurser som du kan använda helt gratis.

Fria e-böcker

I bibliotekets katalog finns både nya e-böcker och e-ljudböcker som du till exempel kan låna med appen Biblio, och äldre fria e-böcker som du kan ladda ner direkt från katalogen till din telefon, surfplatta eller dator. De fria e-böckerna är tillräckligt gamla för att inte längre omfattas av upphovrättslagen, och därför kan du ladda ner dem obegränsat och behålla dem så länge du vill. De fria e-böckerna har en länk som leder direkt till nedladdningen, och du behöver inte logga in med lånekort för att ladda ner. Boken öppnas i telefonens eller surfplattans förvalda app för e-boksläsning. Vill du läsa på datorn behöver du Adobe digital editionslänk till annan webbplats för att öppna e-boken.

Alla fria e-böcker hittar du i Bibliotekets katalog.länk till annan webbplats

Världens bibliotek

Världens biblioteklänk till annan webbplats är en resurs för strömmande e-böcker och e-ljudböcker på olika språk. Det är gratis och du får ta del av så många böcker du vill. Allt du behöver är en giltig e-postadress för att registrera dig som användare. Du behöver befinna dig i Sverige för att ta del av tjänsten.

Världens bibliotek är resultatet av ett samarbetsprojektlänk till annan webbplats mellan nationalbiblioteken i Danmark, Norge och Sverige, finansierat av Nordiska ministerrådet. Kungliga biblioteketlänk till annan webbplats tillsammans med Internationella biblioteketlänk till annan webbplats ansvarar för Världensbibliotek.se. 

Till toppen av sidan