Stadsbiblioteket

Tidningar och tidskrifter

Lidingö stadsbibliotek prenumererar på cirka 350 dagstidningar, tidskrifter och databaser. I sortimentet finns flera olika språk och ämnen representerade.

Dagstidningar

Vi har ungefär 50 olika tidningar i vårt sortiment. Dagstidningarna hittar du i entréhallen. Som regel sparar vi dagstidningar i 14 dagar. Entréhallen öppnar klockan 09.00 måndag-fredag för tidningsläsning, alltså en timme innan resten av biblioteket öppnar.

På vår tidningsdator kan du läsa över 600 dagstidningar från 82 olika länder och på 39 olika språk via databasen Library PressDisplay.

Tidskrifter

Vi har många olika titlar på flera olika språk. Tidskrifterna finns på plan 1 och är placerade i bokstavsordning på skärmar. Senaste numret av en tidskrift är inte till hemlån men äldre nummer går bra att låna hem.

Tidskrifter för barn och ungdomar finns på barn- respektive ungdomsavdelningen.

Tidskrifter på biblioteket under 2017-2018länk till annan webbplats (länk till bibliotekskatalogen)

Artikeldatabaser

Du kan söka och läsa artiklar från tidningar och tidskrifter i våra artikeldatabaser. Databaserna är tillgängliga från alla bokningsbara datorer i biblioteket.

Vissa databaser är tillgängliga hemifrån för den som har lånekort på Lidingö stadsbibliotek.

Bibliotekets artikeldatabaser

Ladda ner tidskrifter till din surfplatta

Med appen Ztory kan du ladda ner tidningar och tidskrifter till din egen surfplatta, telefon eller dator när du är ansluten till bibliotekets Wi-fi. Det finns hundratals titlar att välja på och du får ladda ner så många du vill. Det finns både nya och gamla nummer. Tidskrifterna kan du sen låna hem i 30 dagar.

Så här gör du:

  • Kom till biblioteket och anslut till vårt Wi-fi med din telefon, surfplatta eller dator. Det heter Lidingo stad open. Kom ihåg att godkänna villkoren i webbläsaren!
  • Ladda hem och öppna Ztory-appen i din platta eller telefon, eller besök www.ztory.com/lidingobiblioteklänk till annan webbplats för att läsa på datorn. Appen finns för både iOSlänk till annan webbplats och Androidlänk till annan webbplats.
  • Skapa ett kostnadsfritt konto.
  • Välj bland alla tidningar och tidskrifter. När du laddat ned en tidskrift kan du läsa den var som helst i 30 dagar. Du får ladda ner fritt antal tidskrifter.

På bibliotekets publika datorer kan du skapa konto och logga in för att läsa tidigare nummer av tidskrifterna. Eftersom datorerna är anslutna till ett annat nät är det senaste numret inte tillgängligt från dem.

Till toppen av sidan