Sommarbiblioteket, sommaröppet och sommarlån

Hösten 2019 öppnar biblioteket i nya lokaler. Under sommaren är det mycket som ska packas och förberedas och därför är endast en mindre del av biblioteket öppet under perioden 15 maj till 16 augusti.

I sommarbiblioteket finns ett urval av böcker och andra medier. E-böcker och e-tidskrifter kompletterar det fysiska utbudet. Talboksavdelningen har öppet som vanligt och Boken kommer kör under sommaren. Det går också bra att använda fem av bibliotekets datorer, skriva ut, scanna och kopiera.

Eftersom packandet av böcker och andra medier börjar nu går det inte att söka i bibliotekets katalog. Det går inte heller att reservera böcker, beställa fjärrlån eller lämna inköpsförslag. Sista dagen för att göra reservationer, inköpsförslag och beställa fjärrlån är 9 maj, sen pausar de funktionerna tills vi är på plats i nya biblioteket. Har du gjort en reservation som kommer in till biblioteket efter den 9 maj kan du förstås hämta den när du får meddelande.

Tips för dig som behöver hitta böcker som inte finns i Sommarbiblioteket

  • För att söka böcker i Stockholmsområdet kan du besöka Stockholms stadsbiblioteklänk till annan webbplats. Där kan du se vilken filial som har boken du letar efter, och om den är inne.
  • För att söka efter böcker på bibliotek i hela Sverige kan du använda den nationella biblioteksdatabasen Librislänk till annan webbplats. Där kan du se vilket bibliotek som har boken du letar efter.
  • Du kan skriva in dig som låntagare på något annat bibliotek i Stockholms län, eller där det passar dig. Då kan du få hjälp där med att fjärrlåna böcker under perioden som Lidingö stadsbibliotek har uppehåll.

 

Sommaröppet och sommarlån

Mellan 10 juni och 16 augusti gäller särskilda sommaröppettider:

Måndag–torsdag: 12–19

Fredag: 12–18

Lördag–söndag: Stängt

Talboksavdelningen har öppet måndag–torsdag 12–14.

  • Extraöppet för förskolor och möjligheten att läsa tidningar från klockan 9.00 tar paus från och med att Sommarbiblioteket öppnar.
  • De böcker du lånar från 10 juni behöver inte återlämnas förrän senast 16 augusti.

I augusti stänger biblioteket

Från och med 17 augusti är Sommarbiblioteket stängt. Därefter är biblioteket helt stängt tills det nya biblioteket i stadshuset öppnar i september. Under tiden som biblioteket är stängt i augusti och september kan du lämna tillbaka böcker i gamla bibliotekets bokinkast, eller i stadshusets reception. Läs mer om flyttprocessen på vår flyttwebb.

Till toppen av sidan