Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Deckare i Öppet magasin

Nu har vi flyttat upp samtliga deckare från Källarmagasinet! För dig som låntagare innebär det att du själv kan leta och hämta alla deckare själv.

På Lidingö stadsbibliotek finns böcker i stort sett på tre olika ställen:

  • I de vanliga hyllorna i biblioteket
  • Öppet magasin (tillgängligt i biblioteket)
  • Källarmagasin (bara personalen kommer åt detta magasin)

Nu har vi flyttat upp samtliga deckare från källarmagasinet och ställt dem i det som kallas Öppet magasin. Detta gör vi för att det lånas ut mycket deckare, och därför vill vi göra hela bibliotekets bestånd av deckare tillgängligt. I Öppet magasin kan du själv gå och leta hämta böcker.

Du hittar som vanligt deckare även på vanliga deckarhyllorna, och som ljudböcker på snurrhyllan.

Visste du att vi också har deckare på andra språk? De står på respektive språks hyllor i biblioteket.

Var hittar jag Öppet magasin?

Öppet magasin finns på vuxenavdelningen, mitt mellan Lidingörummet och det mindre studierummet. Magasinet består av två rader arkivhyllor som man kan flytta i sidled med en ratt.

Vad är det för skillnad mellan Öppet magasin och Källarmagasin?

Öppet magasin finns tillgängligt för dig i biblioteket. Här hittar du böcker som efterfrågas men inte får plats ute på de vanliga hyllorna. I Källarmagasinet, däremot, finns böcker som inte lånas ut så ofta, men som bibliotekarien bedömt ändå ska finnas på.

Var hittar jag böcker som varken finns uppe i biblioteket, i Öppet magasin eller i Källarmagasinet?

Lidingö stadsbibliotek erbjuder en tjänst som heter Fjärrlån. Då beställer vi boken mot en avgift från ett annat bibliotek. Som biblioteksanvändare kan du också be att få göra ett inköpsförslag.

Karta:

Karta över biblioteket. plan 1.

Karta över biblioteket, plan 1. För muspekaren över bilden för en inzoomad bild av Öppet magasin, märkt med ett stort »Ö«.

Till toppen av sidan