Lidingö stadsbibliotek

Avstå från biblioteksbesök om du kan

29 oktober införde Folkhälsomyndigheten tillsammans med Smittskydd Stockholm nya restriktioner på grund av kraftigt ökad smittspridning av corona. Bland annat uppmanas alla invånare att avstå från att besöka bibliotek.

Lidingö stadsbibliotek erbjuder många tjänster för dig som ändå vill ta del av bibliotekets resurser på ett säkert sätt.

Take away

Kontakta biblioteket så samlar vi ihop och lånar vi ut de böcker du vill ha. Sedan kan du hämta en färdig kasse vid entrén till Stadshuset.

Take away

Hemkörning för riskgrupper

Om du tillhör en riskgrupp kan vi köra hem böcker och andra medier till dig.

Hemkörning för riskgrupper 

E-böcker och e-ljudböcker

Biblioteket erbjuder en stor mängd e-böcker och e-ljudböcker via webben.

E-biblioteket

Strömmande film

Du som gillar film kan botanisera bland ett stort utbud av kvalitetsfilm.

E-biblioteket

Internet

Bibliotekets wifi är tillgängligt utanför biblioteket.

Digitala dagstidningar och tidskrifter

Bibliotekets wifi är tillgängligt utanför biblioteket. När du är uppkopplad mot det kan du ladda ner digitala dagstidningar och tidskrifter, som du sedan kan läsa hemma i lugn och ro. 

E-biblioteket

Uteplats

Bibliotekets uteplats är öppen med bord och stolar. Där finns gott om plats och det är lätt att hålla avstånd till andra besökare. Från bibliotekets uteplats har du tillgång till bibliotekets wifi.

Återlämning

Återlämningsboxen utanför bibliotekets entré mot Sturevägen är öppen dygnet runt. Återlämningsboxen precis innanför entrén till Stadshuset från Stockholmsvägen är öppen under stadshusets öppettider.

Stadshusets öppettider, Lidingö stad länk till annan webbplats

Till toppen av sidan