Stadsbiblioteket

Lästips för vuxna: Historia

Här tipsar bibliotekspersonalen om böcker och andra medier som du kan låna på Lidingö stadsbibliotek.

Om du vill se de lästips som passar just dig, kan du klicka på en målgrupp eller en kategori i menyn till vänster.


 • Vålnadernas historia av Magnus Västerbro  I Vålnadernas historia tar Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ?

  Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Fakta, Historia


 • Romanov: den sista tsardynastin 1613-1918 av Simon Sebag Montefiore  Ätten Romanov var den framgångsrikaste dynastin i modern tid och erövrade enorma områden tills den styrde över en sjättedel av jordens yta. Hur kunde en enda familj förvandla ett krigshärjat furstendö...

  Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Fakta, Historia, Biografier • Sveriges historia – Från istid till EU av Bengt Fredrikson  Det här är historien om Sverige. Du får följa med från när de första människorna vandrade in i Sverige för över 10 000 år sedan fram till att landet gick med i EU 1995.

  Kategori: Lättläst, Vuxna, Fakta, Historia • Svälten av Magnus Västerbro  Årets vinnare av Augustpriset i Facklitteratur handlar om Svältkatastrofen som drabbade Sverige i slutet av 1860-talet, men är på många sätt otäckt relevant även i vår egen tid.

  Kategori: Julboktips, Historia, Fakta, Vuxna • Oostende 1936 av Volker Weidermann  Oostende 1936: i en belgisk badort med guldkant och anor samlas författare och intellektuella, som Stefan Zweig, Joseph Roth, Irmgard Keun, Ernst Toller och Arthur Koestler. Europa står på randen till...

  Kategori: Julboktips, Vuxna, Fakta, Historia, Biografier • Madame de Sévignés brev i urval och översättning av Arne Mellberg  Madame de Sévignés berömda brev tillhör världslitteraturen men har inte givits ut på svenska sedan 1940-talet. Nu kommer ett urval i ny översättning av Arne Melberg.

  Kategori: Julboktips, Fakta, Biografier, Historia, Vuxna


Till toppen av sidan