Bibliotek

Skriv ut
Dela

Tillgänglighet på biblioteket

Lidingö stadsbibliotek vill vara ett bibliotek som är tillgängligt för alla.

Båda ingångarna till biblioteket har automatiska dörröppnare. Den mindre entrén vid torget i Lidingö centrum är enklast att använda för dig som är rullstolsburen eller använder rullator.

Om du kommer med buss

Bussar 201-207 stannar vid Lidingö stadshus. Därifrån är det skyltat till biblioteket som ligger ett femtiotal meter från stadshuset.

Mer information om bussarna finns på Stockholms lokaltrafiks hemsida: www.sl.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du kommer med bil

Det finns två handikapparkeringar på Leijonstigen 9 strax utanför en av ingångarna till torget i Lidingö centrum. Från torget finns en ingång till biblioteket med hiss.
Vägbeskrivning till biblioteket

Handikapptoalett

Handikapptoaletter finns vid hissen på båda våningsplanen.

Hjälpmedel

Hörsalen är utrustad med hörslinga.

Läs- och skrivhjälpmedel

Följande läs- och skrivhjälpmedel finns att tillgå på biblioteket:

  • Scanner
  • Förstoringsprogram

Hjärtstartare på biblioteket

På biblioteket finns hjärtstartare och personal med utbildning i hjärt- och lungräddning.

Varje år drabbas ungefär 10 000 människor av ett plötsligt hjärtstopp. Av dessa överlever cirka sju procent. Chansen att överleva minskar med minst 10 procent för varje minut som går. Med en hjärtstartare nära till hands ökar möjligheten att överleva med mer än 50 procent.

På Lidingö stadsbibliotek finns en hjärtstartare, eller defibrillator som det också kallas, samt personal med utbildning i hjärt- och lungräddning med inriktning på defibrillering med hjärtstartare.

Lidingö stad ingår även i SALSA-projektet, Saving Lives in the Stockholm Area.

Till toppen av sidan