Bibliotek

Internet

Trådlöst nätverk (wifi)

Om du har en egen dator, surfplatta eller smartphone med dig kan du koppla upp dig mot bibliotekets trådlösa nätverk. För att använda nätverket, se till att wifi är aktiverat på din bärbara enhet. Välj det nätverk som heter "Lidingö stad open". 

Surfdatorer

På biblioteket kan du låna en dator för att använda internet eller redigera dokument. Det är gratis.

Alla våra datorer har Microsoft Office, Photoshop Elements och tillgång till bibliotekets databaser, exempelvis inom släktforskning. (För aktuell lista över databaser, se Databaser.)

Att använda eget usb-minne är tillåtet. Tyvärr kan vi inte garantera att usb-minnen av alla varumärken fungerar i våra datorer.

Sökdatorer

Runt om i biblioteket finns datorer där du kan söka i bibliotekets egen katalog och på andra  bibliotek i länet. Du kan också söka i nationella bibliotekskataloger på dessa datorer.

Under perioden 15 maj-9 september 2019 kan du inte söka i bibliotekets egen katalog. Det beror på förberedelser inför bibliotekets flytt till nya lokaler i Lidingö stadshus.

Utskrifter

Utskrifter kan göras från alla surfdatorer. Det går bara att skriva ut i svartvitt och A4-format. Utskrifterna hämtas i expeditionen och kostar 3 kronor per sida.

Till toppen av sidan