Stadsbiblioteket

För förskolor

Biblioteket erbjuder en rad tjänster för att barn i förskolan ska få tillgång till litteratur. Här finns information för dig som arbetar inom förskolan i Lidingö.

Böcker till förskolan

Lidingö stadsbibliotek har en mängd bilderböcker, pekböcker och faktaböcker som förskolor och dagbarnvårdare kan låna.

Biblioteket har temapåsar för utlån som innehåller böcker i ämnen som ofta tas upp i förskolan. I påsen finns en samling av olika titlar.

Vi har även så kallade bokpuffar till utlån. Bokpuffarna är tygpåsar med 7 exemplar av samma bilderbok. I påsen ligger också boken "Bokpuffar", skriven av Lisa Henriksson. Hon vill med sin bok puffa för bilderboken som bas för skaparglädje i förskolan och skolans första klasser.

Depositioner

Förskoleavdelningar med småbarnsgrupper (upp till 3 år) kan få depositioner, det vill säga en låda med ett urval böcker, från biblioteket. Depositionen byts ut några gånger om året. Kontakta oss för att få depositioner till din förskoleavdelning.

Sexårsvisningar

Vi ordnar biblioteksvisningar för 6-åringar. Alla förskoleklasser får på hösten en inbjudan till ett besök på Lidingö stadsbibliotek. Med en lekfull visning av barnavdelningen vill vi göra biblioteksmiljön bekant för barnen och väcka intresse för böcker och läsning.

Kontakt

Nike Hjelm

Barn- och ungdomsbibliotekarie

Telefon: 08-731 46 64

E-post: nike.hjelm@lidingo.se

Till toppen av sidan