Bibliotek

Läs, lyssna och titta hemifrån

Det finns många digitala resurser som du kan använda utanför biblioteket. Du som har ett lånekort kan låna e-böcker, e-ljudböcker, tidningar och tidskrifter samt film via webben. Kolla in e-biblioteket.

08-731 37 70

Bibliotekets växel.

Postadress:

Lidingö stadsbibliotek, Stockholmsvägen 50,
181 32 Lidingö • Besök biblioteket på ett säkert sätt  Biblioteket är tillsvidare öppet för dig som är helt frisk och som vill låna eller lämna böcker. Men för att minska smittspridning gäller tillfälliga ordningsregler i biblioteket.

  * Om du har sjukdomssymptom som till exmpel förkylning, luftvägsbesvär eller illamående ska du inte besöka biblioteket.* Uppehåll dig inte i biblioteket längre än nödvändigt.* Håll avstånd (2 meter) till personal och övriga besökare.* Studie- och läsplatser i bibliotekslokalen är avstängda.* Personalen kan för närvarande inte hjälpa dig med ärenden som kräver närmare avstånd än 2 meter.* Datorer, skrivare och kopiator är öppna för självservice.* Du som tillhör en riskgrupp kan beställa böcker för avhämtning i entrén eller få hemkörning.* Återlämningsfack finns utanför bibliotekets entré på nedre plan (öppet dygnet runt) samt precis innanför entrén till Lidingö stadshus (från Stockholmsvägen, öppet under stadshusets öppettider).


 • Take away och hemkörning  Du som tillhör en riskgrupp kan beställa böcker för avhämtning i entrén till Lidingö stadshus. Om du inte kan ta dig till biblioteket kan vi i mån av tid leverera böckerna hem till dig.
 • Bibliotekets aktiviteter inställda  Vi är måna om våra besökares hälsa och välmående. Vi vill inte bidra till spridning av Coronavirus. Därför är bibliotekets aktiviteter inställda under våren 2020.Programpunkter som kommer genomföras på annat sätt än i bibliotekslokalen publiceras på bibliotekets webbplats.


 • Förändrade låneregler  På grund av coronaviruset ändrar biblioteket tillfälligt på lånereglerna. Det blir längre lånetider och fler tillåtna lån av olika e-medier.
 • Boklådor till förskolor  Vill ni ha en boklåda till er förskola? Kontakta biblioteketek så väljer vi ut 40 bilderböcker och kör ut till er. När ni är klara med böckerna hämtar vi dem!

Läs om hur du enkelt kan läsa, lyssna och titta på böcker, film, nyheter och tidskrifter hemifrån.
Läs om hur du enkelt kan läsa, lyssnaoch titta på böcker, film, nyheter och tidskrifter hemifrån.
Till toppen av sidan