Skriv ut
Dela

Därför är vi hälsans ö

Det är ingen slump att Lidingö kallas hälsans ö. Här sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum.

Äldre par på skogspromenad

Några anledningar till att vi är hälsans ö:

Lidingö är den tätort i landet som har högst andel grönyta – 72 procent av markytan. I stort sett alla Lidingöbor har minst ett grönområde inom 300 meter från sin egen bostad.

I alla år har Lidingö stad konsekvent arbetat med att frigöra mark för att invånare och besökare ska kunna cykla, vandra, springa, träna och tävla i ständigt tillgängliga spår som sträcker sig 4,8 mil längs havet, i Lidingöloppsspåret samt i öns övriga naturområden. 

Åtta av tio Lidingöbor skattar sin hälsa som bra eller mycket bra. Ännu fler invånare promenerar, cyklar och motionerar regelbundet på fritiden. Det gör att Lidingö hamnar i topp vad gäller självskattad hälsa och motionsvanor enligt Stockholms läns hälsoenkät.

På Lidingö arrangeras Lidingöloppet, världens största terränglopp, samt den legendariska seglartävlingen Lidingö Runt. Här ligger också Sveriges elitidrottscentrum Bosön.

Lidingös hälsoprofil skapades redan i början av 1900-talet. Ön marknadsfördes då som en hälsosam plats med frisk luft, som erbjöd goda möjligheter till friluftsliv och rekreation.  

 

Kontakt
Till toppen av sidan