Skriv ut
Dela

Balansera mera - förebygg fallolyckor

Rätt balans i mat, motion och mediciner hjälper till att minska antalet fallolyckor. Inom Lidingö stad arbetar vi aktivt med råd och stöd för att du ska få hjälp att minska risken för att råka ut för en fallolycka.

Fallolyckor är en av de vanligaste orsakerna till att äldre över 65 år vårdas på sjukhus. Varje år vårdas i Sverige cirka 50 000 personer följd av en fallolycka och cirka 1 000 personer dör. Många av de här olyckorna går att förhindra. Med enkla balansövningar och genom att hitta balansen i kylskåp och medicinskåp kan fallolyckor i vardagen förebyggas.

Mötesplats centrum

På Mötesplats centrum erbjuds olika förebyggande aktiviteter för att främja god hälsa. Gymnastikpass med olika inriktningar finns varje vecka, dessa är gratis och kräver ingen föranmälan. Under kampanjveckan har vi fokus balans. Delta gärna i tipspromenad under veckan. Titta i Mötesplats centrums kalendarium för information om tider. Se Mötesplatscentrums programblad.

Rehab City Lidingö

På Rehab City Lidingö kan man delta i en föreläsningsserie om hur man kan förebygga fall. Man får både träning med sjukgymnast och teoretiska tips från dietist, arbetsterapeut och läkare om hur man förebygger fall. Boka tid hos en sjukgymnast för att börja i gruppen, Telefon: 08-587 558 70.

Material att ladda ner

Broschyrer och checklistor från Socialstyrelsen finns också tillgängliga på Mötesplats centrum om du inte kan ladda ner dem eller läsa dem på datorn.

Inspirationsfilmer på Youtube

Inspirationsfilmer om hur du enkelt i din vardag kan träna din balans.

Träna rätt på fyra sätt - med Alexandra Charleslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Träna rätt på fyra sätt - med Carl Jan Granqvistlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till toppen av sidan