Skriv ut
Dela

Många skänkte julklappar till behövande barn

Så här i juletid är det många som vill hjälpa andra som har det svårt. På Högberga gård fick man idén att uppmuntra gästerna att lämna en julklapp till behövande barn. Över 120 julklappar ligger nu och väntar på att delas ut.

En ström av medarbetare från Högberga gård hjälpte till att fylla stadens skåpbil med julklappar.

–Vi kände att vi ville ge något till nyanlända barn och
andra barn som verkligen behöver det och då föddes idén med julklapparna. Under hela december har vi uppmuntrat både gäster och personal att lämna en julklapp under vår stora gran. Responsen har varit fantastisk och visar att gör man gott så får man gott tillbaka, säger Danielle Handelman, restaurangchef Högberga gård.

För att få hjälp att dela ut julklapparna kontaktade Danielle
Lidingö stad och integrationssamordnare Anna Skagersten, som genast kopplade ihop två goda initiativ.

– Jag blev tidigare kontaktad av Lidingöbon och entreprenören Robert Moldén som driver företaget Nema Problema och som ordnar ett julfirande för bland annat ensamkommande barn på Hersby gymnasium den 23 december. Tänkte att det vore perfekt om han och hans kollegor kunde dela ut klapparna då, säger Anna Skagersten.

Nu har staden hämtat klapparna på Högberga och med varm
hand lämnat över dem till Robert Moldén.

Alla julklappar har storleken av en skokartong och på etiketten står det vilken ålder klappen passar till och om det är till en tjej eller kille.

Till toppen av sidan