Skriv ut
Dela

Hallå där Jesper Blomqvist, nybliven restaurangägare

Jesper Blomqvist, före detta fotbollsproffs, Let´s dance-vinnare, Lidingöbo och nybliven delägare av pizzerian 450 gradi.

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
– Jag har alltid haft ett stort matintresse och när jag flyttade till Italien för att spela för AC Milan började jag verkligen uppskatta den italienska matkulturen och italienarnas passion för mat och dryck. Jag gillar enkelheten i deras filosofi – använd bra råvaror och komplicera inte saker och ting för mycket.

När jag slutade spela fotboll fortsatte jag att utveckla mitt intresse för mat och dryck och har bland annat gått en kurs i kreativ matlagning på universitetet. De senaste åren har jag letat efter något spännande projekt och det landade till slut i 450 Gradi. Det känns extra lockande eftersom jag verkligen gillar riktig Napoletansk pizza med rena smaker och prima råvaror.

Kommer vi att se några nyheter i konceptet framöver?
– Vi har väl en hel del tankar och idéer men först och främst ska vi bygga vidare på den kvalitet och service som vi blivit kända för i Käppala. Det jag kan lova just nu är att vi även kommer att servera riktigt gott italiensk kaffe, espresso, cappuccino med mera.

Ni har blivit en av Stockholmsområdets mest omtalade pizzerior, hur ska ni fortsätta leva upp till det?
– Vi kommer hela tiden att försöka utveckla konceptet och våra pizzor. Vi var på en inspirationsresa till Neapel i oktober och ska försöka ta med oss några av de nyvunna kunskaperna framöver.

Varför flyttar ni till Dalénum och kommer vi att hitta 450 gradi på flera ställen framöver?
– Vi kände att vi ville hitta en större och finare lokal, både när det gäller köksdelen och ”matsalen” och även ett mer centralt läge på Lidingö. Att vi får fyra meter i takhöjd och en helt magnifik utsikt gör ju inte saken sämre. Vi hoppas givetvis att vi med tiden ska kunna öppna fler ställen, men just nu ligger fokus på att få till det så bra som möjligt i Dalénum.

Till toppen av sidan