Skriv ut
Dela

Filmvisning under bar himmel i sommar

För andra året i rad anordnar Lidingö stad och John Mattson utomhusbio i Larsberg. Under två kvällar i sommar, 24 och 25 augusti, blir det högklassig filmvisning på storbildsskärm. Packa picknickkorgen och en filt att svepa om benen och gör dig redo för ett biobesök utöver det vanliga.

foto: Hans Alm

I sommar är det återigen dags för Lidingös egna utomhusbio i parken nedanför Larsbergsvägen 10. Succén, som förra året lockade 1500 besökare, är tillbaka med ett nytt späckat bioprogram på storbildsskärm. Evenemanget vänder sig till alla som är sugna på en bioupplevelse utöver det vanliga och blir en perfekt avrundning på sommaren.

Film, pizza och klassiskt biogodis

Under två dagar visas flera olika filmer – både äldre och nyare och dessutom bjuder Stillerska filmgymnasiet på två egenproducerade filmer. På området kommer det finnas en pop-up-restaurang med vedugnsbakade, napolitanska pizzor och en kiosk som säljer klassiskt biogodis. Längst stigarna på väg ner till bion får besökarna dessutom beskåda en storslagen ljusinstallation.

– Bioeventet är en viktig del i John Mattsons satsning på att skapa mötesplatser i Larsberg och få människor att mötas såväl mellan husen som över generationsgränserna, säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson. Det långsiktiga samarbetet med Lidingö stads ungdomsverksamhet är ett bra sätt att nå ut till de yngre målgrupperna och aktivera området för både boende och besökare.

1500 besökare förra året

Idén till bion växte fram efter en festival som Lidingö Stad anordnade i Högsätra för ett par år sedan, då film och fotboll visades på storbildsskärm. Formatet blev populärt och vidareutvecklades av Lidingö stad och John Mattson till utomhusbion.

– Vi ville utveckla just det formatet, då det tilltalade en bred målgrupp, skapade en tillfällig mötesplats och gav ett lyft åt området Larsberg. Och med 1500 besökare under två dagar förra året blev mottagandet över förväntan, så vi hoppas kunna göra detta till en årlig tradition, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö Stad.

 

Bion är gratis. Program och mer information finns på www.biolarsberg.selänk till annan webbplats

 

Till toppen av sidan