Skriv ut
Dela

Hustegaholm

Ett av Hustegaholmhusen.

Ett av Hustegaholmhusen.

Hustegaholm är ett naturskönt område vid Kyrkvikens norra strand på Lidingö.  Lokaler finns att hyra för fest, läger eller andra aktiviteter. Här kan du exempelvis promenera, göra utflykter och njuta av vackra vyer. Sommartid finns ett även ett trevligt kafé i området.

Hyra hus

På Hustegaholm finns tre hus att hyra. Privatpersoner kan hyra husen för fester. Skolor och föreningar kan hyra dem för övernattningar. Det ena huset är kökshuset, som är utrustat med porslin och sittplatser för cirka 30 personer. De andra husen är mellanhuset och övre huset med tio bäddar, ett kök utrustat för lika många och en matsal/vardagsrum (mötesrum). För bokning ring kultur- och fritidsförvaltningen.

Bokning, se rutan till höger.

Priser

För priser se rubriken Samlingslokaler för möte och fest på sidan Taxor och avgifter.

Kontrollera före

Allemansrätten gäller ute på Hustegaholm. Det är innebär att man inte behöver boka området för att göra sina utflykter, men det kan vara en bra idé att kolla med kultur- och fritidskontoret om det är någon större verksamhet på gång för att inte krocka med skolors friluftsdagar eller liknande.

Grillning

I området finns två eldringar med tillhörande grillgaller, flytbrygga för att underlätta istigning i kanot eller kajak.

Kafé

Under somrarna driver pensionärsföreningen ett kafé på Hustegaholm. Handikapptoalett finns i anslutning till kaféet. Öppet från 15 juni tisdagar-söndagar klockan 12.00-16.00. Läs mer om Hustegaholms sommarkafé.

Kanotuthyrning

Vid Hustegaholm finns ett antal kanoter att hyra för skolor, föreningar och privatpersoner. Kontakta Åsa Öberg på Jobbforum för mer information. E-post: asa.oberg@lidingo.se.

Kolonilotter

Vid Hustegaholm finns kolonilotter. Vill du veta mer om denna verksamhet, kontakta Hustegaholms odlarförening. Tel: 08-731 48 50.

Kontakt

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss
Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundtjänst
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketter

Webb-bokning
Bokningsförfråganlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tel: (Mån-fre 8.00-16.00)
08-731 32 73
E-post: webb-bokning

Till toppen av sidan