Skriv ut
Dela

Parker och natur

Ta dig ut i våra naturområden på ön och upplev florarika ängar, grönskande betesmarker och vackra skogar.


På Lidingö har du aldrig långt till parker och natur. I våra stadsdelar finns grönområden där du kan promenera, ha picknick eller bara koppla av. På vår gröna ö är det också nära till skogar och ängar med betande djur, sjöar och stränder.

Visste du att långklippta gräsmattor är en miljöinsats?

En kortklippt gräsmatta kräver 14 i stället för 4 klippningar per år. När Lidingö stad gror ängsmark och långgräs i stället för kortgräs så minskar vi bullret, risken för att gräsmattan torkar ut samt antalet maskiner som behövs för efterbehandling. Men framför allt minskar stadens koldioxidutsläpp och det tycker vi är viktigt!

Många tycker dessutom att ängsmark och långgräs är vackert. Där trivs både blommor, bin, fjärilar och andra insekter – dock inte vitkindade gäss, som föredrar kortklippta gräsytor.

Skötsel och underhåll

Lidingö stad anlitar entreprenörer som sköter och underhåller våra parker och skogar. Teknik- och fastighetsförvaltningen upphandlar, kontrollerar och följer upp entreprenaderna. Du kan hjälpa oss i vårt arbete genom att anmäla fel och brister eller meddela oss dina synpunkter.

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan?Kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats

Miljö- och stadsbyggnadskontoret
Kundcenter
Tel: 08-731 30 00
Vardagar: 08.30-16.00
E-post: miljo.stadsbyggnad

Teknik- och fastighetsförvaltningen
Kundcenter
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Till toppen av sidan