Skriv ut
Dela

Kart- och mättjänster

Du kan beställa kartor antingen genom att kontakta kundtjänsten på miljö- och stadsbyggnadskontoret eller via blankett. Om du vill ha en mätning utförd kontaktar du kundtjänsten.

Nybyggnadskarta
Nybyggnadskartan behöver du om du ska bygga om eller bygga till. Den är ett underlag för bygglovhandlingar. Beställ en nybyggnadskarta via länken Blanketter i rutan till höger.
 
Primärkarta/Tomtkarta
Kartan (som även kallas baskarta) redovisar grundläggande förhållanden på marken. Den visar bland annat fastighetsgränser, byggnader, vägar, vägnummer, staket, murar, bryggor, nivåkurvor och bergvärmeanläggningar. Kartan täcker hela Lidingö. Du kan få ett utdrag över endast din fastighet. Kontakta kundtjänsten på miljö- och stadsbyggnadskontoret för att beställa denna karta.
 
Lidingökartan
Lidingökartan är en turistkarta med adresser, sevärdheter, Lidingöloppets bana, cykelleder, skolor med mera utsatta. Lidingökartan kostar 25 kronor och finns att köpa i stadshusets reception.
 
Webbkarta
Det finns även en sökbar webbkarta. Här kan du söka skolor, förskolor, grillplatser, badplatser med mera. Via webbkartan kan du även ta fram den detaljplan som gäller för din fastighet.
 

Mätningar

Du kan vända dig till oss om du behöver få en mätning utförd på din fastighet. Mätningar kan behövas vid olika tillfällen:

Mätning
Mätning sker till exempel i samband med avstyckning eller fastighetsreglering.
 
Utsättning
Utsättning av byggnader och anläggningar. Inför ett bygglov till exempel sätter man ut markeringar direkt på marken där byggnaden är tänkt att placeras.
 
Lägeskontroll
Mätning av läge och storlek. Efter det att huset byggts kontrollerar man att det ligger där bygglovet angav att det skulle placeras.
 
Gränsutvisning
Gränsutvisning, markering av var tomtgränsen går. Några nya gränsmarkeringar i form av stålrör sätts inte ut vid gränsutvisning, utan man markerar gränsen med hjälp av färg eller träpinnar. Nya gränsmarkeringar eller ersättning av gamla kräver en förrättning hos lantmäteriet, se avsnittet nedan.
 
Särskild gränsutmärkning
För att få en juridiskt bindande markering av fastighetsgränsen, med hjälp av rör i mark, beställer du en särskild gränsutmärkning hos lantmäteriet.

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats

Miljö- och stadsbyggnadskontoret
Kundtjänst
Tel: 08-731 33 22
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketter

Lantmäterietlänk till annan webbplats
Kundcenter
Tel: 0771-63 63 63
Vardagar: 09.00-16.00

Hur kan vi förbättra den? Hur kan vi förbättra den?
Tack för ditt svar!
1 av 9 gillar detta
Till toppen av sidan