Skriv ut
Dela

Vatten och avlopp

Välkommen till vatten- och avloppssidorna! Har du frågor om ditt abonnemang eller allmänna frågor om vatten och avlopp? Här hittar du länk till självserviceportalen och kontaktuppgifter till kundtjänst och felanmälan.

Har du någonsin funderat över varifrån ditt kranvatten kommer, vart det tar vägen efter att du använt det eller vilka det är som ser till att avlopp och ledningar fungerar?

Vi ser till att du har vatten i kranen av högsta kvalitet samt att allt dag- och spillvatten tas om hand på ett effektivt och miljösmart sätt, året runt. Detta innefattar exempelvis underhåll och upprustning av pumpstationer, ledningar, tryckstegringar, vattenmätarbyten, anläggning av diken och dagvattendammar. Om du är ansluten till det kommunala vattennätet betalar du en VA-taxa som finansierar detta, skatten du betalar används inte.

Svevia svarar för drift och underhåll

Entreprenören Svevia sköter drift och underhåll av våra anläggningar för dricks-, spill- och dagvatten. I uppdraget ingår service och utbyten av vattenmätare, skötsel av ledningar samt underhåll av tryckstegrings- och pumpstationer samt stadens LTA-pumpar. Svevia ansvarar även för jour och beredskap för vatten- och avloppsverksamheten. 

Enskild vattenförsörjning och avloppshantering

Vid frågor om enskild vattenförsörjning eller enskild avloppshantering kontaktar du miljö- och stadsbyggnadskontoret, telefon: 08-731 30 00 eller e-post: miljo.stadsbyggnad

Kontakt

Har du frågor, synpunkter eller vill göra en felanmälan kontakta oss via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknik- och fastighetsförvaltningen Kundtjänst
Tel: 08-731 33 03
Vardagar: 08.30-16.00
E-tjänster och blanketterlänk till annan webbplats

Övrig tid: Securitas
Telefon: 010-470 56 57

Mina sidor - logga in

Logga in i Lidingö stads självserviceportal för vatten och avlopps- samt avfallsabonnemanglänk till annan webbplats

Här hittar du det mesta som rör ditt vatten och avlopp, inklusive fakturor, förbrukning och flyttanmälan. Du loggar in med ditt kundnummer som finns på din faktura.

Mer information

Stockholm vattenlänk till annan webbplats

Hur går vattenledningarna vid min fastighet? Ledningskollenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till toppen av sidan