Skriv ut
Dela

Rektorsbrev september

Rektor Anna Grimlund har skrivit sitt sista rektorsbrev på Rudboda skola, innan hon går vidare till nya utmaningar.

Nu är verksamheten i gång och vi har börjat landa i rutiner efter sommarledigheten. Det känns som en väldigt bra terminsstart och jag noterar ett lugn i byggnaden som jag tycker är trivsamt.

Vi har börjat arbeta i Vklass och blir lite bättre för varje vecka. Ni ska ha fått inloggning till Appen och där är det lätt att ta del av information från skolan.

Vecka 40-42 kommer det att vara utvecklingssamtal i åk 1-6 och ni bokar detta via Vklass, mentorerna informerar.

Från 6/10 kommer vi på skolan att ha en ny skolsköterska som heter Görel Sundqvist. Marie kommer efter nästan 5 år på skolan att börja arbeta på BUP. Görel kommer att finnas på skolan alla dagar utom onsdagar. Vi har denna termin även en ny kurator på skolan, Bo, Bosse, Fahlkvist.

Sista september avslutar jag min tjänst på Rudboda skola. Det har varit 4 år med många intryck och minnen. Rudboda har en härlig personalgrupp och rutiner som sitter i verksamheten så jag känner mig lugn att lämna över rektorskapet till någon som kan ta vid och utveckla vidare. Att få komma till skolan på morgonen och mötas av glada elever och engagerad personal har varit guldkanten på min vardag i drygt 4 år. Att vid 9-tiden ta en promenad genom byggnaden och se arbetsglädje, elever fokuserade över ett problem, möta en elev som berättar om sin utlästa bok och rörelsglädjen i vår enormt fina idrottshall ger energi. Att driva utvecklingsarbete genom forum som elevråd, skolråd och personalmöten har varit mycket givande. Under min tid på skolan kan jag lista glädjeämnen och utmaningar. Vi har arbetat med elevgrupper, individer och inte minst klarat av två flyttar. Styrkan i skolan är ett VI, jag har känt ett stöd i kollegiet och hos många av er föräldrar. När skola och hem samarbetar kan vi nå långt och lösa mycket. Sammantaget vill jag rekommendera arbetsplatsen till lärare, fritidspersonal och skolledare. Pedagogerna gör ett fantastiskt jobb och jag vill uppmana er föräldrar att stödja dem i de utmaningar som de möter i vardagen.

Kristina König kommer att vara tillförordnad rektor till dess att en ny rektor finns på plats. Krisitna har arbetet länge i staden och kan verksamheten väl. Under nästa vecka går det ut en annons och ni får gärna hjälpa till med spridningen i sociala medier. Jag har även erbjudit mig att komma in och göra en överlämning till nyrekryterad rektor för att säkra upp att saker inte faller mellan stolarna och att processer som är i gång fortgår så att Rudboda fortsätter att utvecklas till en fantastisk skola för våra elever. Mia Levin finns kvar som bitr rektor.

Nästa skolrådet är 14 november klockan 18.30-20.00 i skolans matsal.

Stort tack och lycka till önskar jag elever och personal på Rudboda skola!

Anna Grimlund
Rektor Rudboda skola

Till toppen av sidan