Startsida, Lidingö stad

Firande för ungt företagande

Vinnarna i

Tävlingens arrangörer tillsammans vinnarna

I stadshusets sessionssal korades vinnarna i den problemlösartävling som initierats av Give it away, ett företag inom UF, Ung Företagsamhet. Bakom företaget står elever från Gångsätra gymnasium, vilka också arrangerat evenemanget där hundratalet högstadieelever med lärare deltog.
Det var lite av en examensdag både för vinnarna av tävlingen liksom för arrangörerna, UF-företaget Give it away, från Gångsätra gymnasium.  De tre vinnarna från klass 7B i Torsviks skola, Axel Löw, Edvin Schinzel och Jacob Persson, kände redan från början då de kom på sin vinnande idé att de var ett segrande koncept på spåren.

-  Vi visste att vi skulle vinna. Det är awesome, säger Axel Löw efter prisutdelningen.

Deras idé går ut på att minska nedskräpningen av tuggummi genom att skapa en förpackning som både kan bära själva produkten men också fungera som förvaring av den färdigtuggade restprodukten.

Stöttar projekt
UF-företaget Give it away från Gångsätra gymnasium har som affärsidé att stötta andra unga företagare i sina projekt. De initierade tävlingen, där högstadieleverna fick i uppgift att lösa ett miljöproblem på Lidingö, och har sedan stöttat eleverna i framtagandet. Avslutningen i sessionssalen blir också avslutningen för deras företag. I Ung Företagsamhet ingår att företaget ska avvecklas och den uppgiften ska genomföras under maj.

-   Det går att utveckla idén ytterligare och vi kan ju återuppväcka företaget om vi har lust, säger Andreas Lind.

-   Det visades stort intresse för vår idé på mässan för ungt företagande. Det har varit lärorikt att vara med i projektet, säger Sofie Häggström.

De båda var presentatörer under prisutdelningen. Övriga i företaget är Gabriella Holmström, Marcus Funke och Sofia Hultman.

Senast ändrad: 2012-05-23

Uppdaterad av:

Dela med andra
Lidingö stad, Stockholmsvägen 50, 181 82 Lidingö, Tel vx: 08-731 30 00, Fax: 08-731 46 82
E-post: lidingo.stad@lidingo.se, Organisationsnummer: 212000-0191, Webbredaktör: