Skriv ut
Dela

Sommar på Lidingö

Sol och bad eller varför inte besöka någon av öns många sevärdheter? På Lidingö finns mycket att uppleva för både stora och små.

Foto: Bo Vading

Badsugen?

Då kan vi erbjuda bad i bassäng på Breviksbadetlänk till annan webbplats. Föredrar du friluftsbad finns havsbad och Kottlasjön.

Kanotuthyrning

Vid Hustegaholm finns ett antal kanoter att hyra för skolor, föreningar och privatpersoner. Kontakta Åsa Öberg på Jobbforum för mer information. E-post: asa.oberg@lidingo.se

Nyfiken på sevärdheter?

Lidingö bjuder på många vackra miljöer. Bland annat kan du njuta av den vackra naturen och de historiska vingslagen på Långängens gård och Elfviks gård. Millesgården erbjuder även besök i konstnären Milles hem och hans trädgårdsterrass som är fylld av skulpturer. Se fler sevärdheter.

Gör en kulturvandring

Skriv ut en karta eller ladda ned den i mobilen, ta en promenad och läs om ställena du passerar. Öns historia i din egen takt!

Besök våra andra öar

Lidingö har ytterligare några öar knutna till sig. Kanske ta båten och göra ett besök?

  • Storholmenlänk till annan webbplats
  • Fjäderholmarnalänk till annan webbplats
  • Björkskär - Du kan inte åka reguljärbåt till Björkskär, men du är välkommen med egen båt till öarna som ligger cirka tio sjömil nordost om Sandhamn.

Biblioteket

Stadsbiblioteket håller öppet hela sommaren, måndag-torsdag klockan 12-19 och fredag klockan 12-18! Här kan du låna exempelvis böcker, filmer, ljudböcker. Det erbjuds även en del aktiviteter.

Fler tips!

På webbplatsen Upplev Lidingölänk till annan webbplats får du aktuella tips om aktiviteter och utflyktsmål.

Lär dig om allemansrätten

Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men den innebär också ett ansvar för natur och djurliv och att visa hänsyn mot markägare och andra besökare.
Lär dig mer om allemansrätten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till toppen av sidan