Startsida, Lidingö stad

Möt förskolläraren Daniel Näslund

Berätta kort om din roll och den resa du gjort inom Lidingö stad?
Jag fick mitt avstamp som förskollärare på Stenbitens förskola i Sticklinge 1999. Då ansvarade jag för yngre barn. Idag jobbar jag på Rudboda skola med sexåringar, under det viktiga skolförberedande året.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
Att ingen dag är den andra lik. Med det menar jag att arbetsuppgifterna skiftar mycket, trots att vi har många rutiner. Därför kan jag ena stunden plöja pappersarbete på kontoret, andra stunden vara på utflykt med barnen och den tredje göra något helt annat. Något som jag också värdesätter är samspelet med barnens föräldrar som innebär ett ständigt givande och tagande.

Hur skall man vara för att lyckas i din roll i Lidingö stad?
Självklart ska du tycka om att arbeta med människor i alla åldrar. Du måste också ha en snabb omställningsförmåga, eftersom dagarna bjuder på så stor variation. Den flexibiliteten kan till exempel behövas när du planerat en aktivitet men måste stuva om i programmet. Eller för att kunna möta barnen när deras humör skiftar.
Vidare är det bra att tänka positivt, kunna möta barn och föräldrar med ett glatt humör och att kunna ta både positiv och negativ kritik.

Berätta lite om stämningen och arbetsklimatet på jobbet?
Det är roligt att kunna berätta om den fina stämningen mellan oss som jobbar och hur bra könsfördelningen är. Dessa människor har också många erfarenheter och kunskaper som berikar mig varje dag.Vad ger dig energi utanför jobbet?
Att träna och hålla mig i form samt spela golf ger mig energi. Vänner är också en stor må-bra-grej i livet.
 
Vad är det absolut bästa med att jobba i Lidingö stad?
Att man är ett med naturen och får småstadskänslan med närheten till storstaden gör ön speciell att jobba på. Man kanske kan säga att norrlänningen i mig hittat den balans jag söker här på Lidingö. Eftersom både jag och min tjej är inflyttade förskollärare i Lidingö stad, får vi också förmånen att få bo i personalbostad. Det betyder mycket för livspusslet.
           

Senast ändrad: 2012-07-18

Uppdaterad av:

Dela med andra
Lidingö stad, Stockholmsvägen 50, 181 82 Lidingö, Telvx: 08-731 30 00
E-post: lidingo.stad@lidingo.se, Organisationsnummer: 212000-0191, Webbredaktör: