Bibliotek

Skriv ut
Dela

Vanliga frågor

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna kring låneregler, service och utbud på biblioteket.

Har ni denna bok?

Du kan söka efter boken du är intresserad av i bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats. Skriv in exempelvis titel, författare eller ISBN i sökrutan och klicka på Sök. Får du fler än en träff på sökningen så får du upp en träfflista. För att veta om var en bok i träfflistan finns så klickar du på boken och scrollar ner till placering. Vill du få hjälp att söka så kan personalen i informationsdisken hjälpa till.

Hur lånar jag om via internet?

Om du har en pinkod kopplad till ditt lånekort kan du logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats i bibliotekskatalogen och se vilka böcker du har hemma under Mina lånlänk till annan webbplats. Där kan du markera vilka böcker du vill låna om och klicka på knappen Låna om. Det nya datumet för återlämning kommer upp på skärmen. Se efter så att alla titlar lånats om. Om någon annan står på kö eller om du redan lånat om två gånger så går det inte att låna om.

Hur får jag ett lånekort?

Fyll i en lånekortsansökanlänk till annan webbplats. Sedan kan du hämta ditt lånekort i expeditionen på Lidingö stadsbibliotek. Kom ihåg att ta med giltig legitimation. Läs mer om lånekort.

Hur reserverar jag en bok via internet och kostar det något?

Att reservera en utlånad bok kostar 10 kronor och om du har en pinkod kopplad till ditt lånekort kan du enkelt göra det själv, dygnet runt. Du kan också reservera böcker som står inne på hyllan till samma avgift. När boken finns tillgänglig för dig att hämta får du ett meddelande på mail, sms eller brev.

Hur får jag en pinkod?

Säg till i expeditionen, så får du välja en ny kod. Kom ihåg att ta med lånekortet och giltig legitimation.

Hur föreslår jag böcker och annat till inköp?

Fyll i formuläret för inköpsförslaglänk till annan webbplats eller säg till på biblioteket så hjälper någon i personalen dig att fylla i formuläret.

Kan jag låna in böcker från andra bibliotek?

Om boken finns till utlån på andra bibliotek kan vi ibland fjärrlåna den till Lidingö stadsbibliotek. Läs mer under rubriken Fjärrlån.

Hur spärrar jag mitt lånekort?

Om du har en pinkod kopplad till ditt lånekort kan du logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats i bibliotekskatalogen och själv spärra lånekortet. Om du inte har någon kod, kontakta biblioteket för att få kortet spärrat.

Kan jag via internet se vilka böcker som jag har hemma och när de ska lämnas tillbaka?

Ja, om du har en pinkod kopplad till ditt lånekort kan du logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats i bibliotekskatalogen och se vilka böcker du har lånat samt när de ska återlämnas.

Kan jag få meddelanden och påminnelser via e-post eller sms?

Du kan i dagsläget få meddelanden och påminnelser både via e-post och sms. Om du har en pinkod kopplad till ditt lånekort kan du logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats i bibliotekskatalogen och själv lägga till en e-postadress samt fylla i om du vill ha påminnelse via sms.

Har biblioteket någon fax?

Biblioteket har en fax som kan användas mot avgift. Läs mer under rubriken Fax, kopiering och skanner.

Kan jag skriva tentamen på biblioteket?

Du som studerar på distans och är folkbokförd i Lidingö stad har möjlighet att skriva tenta på biblioteket i mån av tid och plats. Kontakta Malin Törnquist på e-post malin.tornquist@lidingo.se eller telefon 08-731 37 52 för mer information.

Till toppen av sidan