Skriv ut
Dela

Gemenskap och aktiviteter

På Siggebogården lägger vi stor vikt vid aktiviteter. Vi ordnar underhållning i samlingssalen och firar alla svenska högtider, och även de som kommit till Sverige på senare tid, som Alla hjärtans dag och Halloween.

En gång i veckan är det gymnastik. Vi ordnar också underhållning med dans och musik i samlingssalen. Vi har även en årlig hattparad, trädgårdsfest, julbasar och annat.

Sittgymnastik

Varje tisdag finns möjlighet till sittgymnastik i samlingssalen. Det är ett ypperligt tillfälle att få sträcka ut på armar och ben till medryckande musik. Här är alla välkomna att delta. Gymnastiken är anpassad  även för dig som är rörelsehindrad.

Årliga evenemang

Trädgårdsfest i juli
I juli ordnar vi trädgårdsfest i Rosenträdgården. Vi bjuder på levande musik, mousserande vin, tilltugg och färsk frukt.

Siggebo runt i augusti
Siggebo runt är Siggebogårdens alternativ till Lidingö runt.  Du går en slinga med rullator eller käpp. Det finns start och mål och ett antal kontrollstationer där vi bjuder på dryck. Vid målgång blir det frukt, juice och musik.

December
På julbasaren säljer vi sådant som vi samlat in under året. Under basaren blir det julstämning med dragspel, glögg och pepparkakor. Överskottet går till att ordna andra fester.

Frivilliga och frivilligorganisationer

Vi jobbar aktivt med frivilligorganisationer som Röda korset, enskilda frivilliga och Lidingö församling som kommer till oss för att knyta nya kontakter, filosofera om livet, gå med på promenad, bjuda på högläsning och annat.

Samtal

Önskar du samtala med präst eller diakon, så hjälper Maria Sierra (aktivitetsansvarig) eller sjuksköterska dig med att komma i kontakt med dessa.

Kontakt

Maria Sierra
Aktivitetsansvarig
Tel: 08-731 36 49
E-post: maria.sierra

Siggebogården
Björnvägen 16
181 50 Lidingö

Till toppen av sidan